Flagship store

Een stijlvolle plek waar je de verschillende toepassingen van leer kunt zien, voelen en ruiken…

Een klassiek pand in een hip maatkostuum!

Na een ingrijpende verbouwing van één van de mooiste panden in Waalwijk, hebben wij onze voormalige showroom in het hart van Den Bosch verlaten voor deze parel, een statig 19e -eeuws pand aan de Grotestraat in Waalwijk.

Bij binnenkomst ervaar je direct de toepassingen van leer in je interieur. Het ene oppervlak wat groter dan het ander, maar altijd delicaat, subtiel toegepast. Zo kom je hier niet alleen wanden en vloeren met leer tegen maar ook verlichting, maatwerk en zelfs een bad waarop leer verwerkt is.

Leer is emotie.

Iedereen weet intussen wel dat leer in je interieur chic, luxe en kostbaar is. Wat nieuw is, is de manier waarop we het gebruiken.

Wandelend door ons pand kom je daarom voorbeelden tegen waar je leer in haar meest uiteenlopende verwerking kunt zien maar vooral ook fysiek kunt ervaren.

De balans van materiaal & ontwerp.

Wanneer je op de bank gaat zitten en je ogen de kost geeft zie je dat je wordt omringd door toonaangevende merken maar ook door ontwerpen van bekende architecten en designers. Hier ervaar je in alle rust de sfeer van luxe en comfort, van ambacht en creativiteit.

Op de wanden zijn prachtige foto’s van bekende interieurfotografen te zien. Ze geven een indrukwekkend beeld van leerverwerking als puur ambacht.

Succes zit ‘m voornamelijk in de combinatie van wat de designers bedenken en wat wij er uiteindelijk van maken. En dat maakt Alphenberg uniek.

Geen beperkingen!

Hoewel Alphenberg Leather begon met het toepassen van leer op vloeren, is de diversiteit van de producten en toepassingen enorm ontwikkeld. Er zijn nauwelijks beperkingen. In de gerealiseerde projecten zien we niet alleen met leer beklede wanden, trappen, deuren, haardwanden en keukens de revue passeren, maar ook tapijten van leer en toepassingen in maatwerk. De vele projecten en elementen in de showroom laten perfect zien dat leer zonder meer in elk interieur past.

Zelfs de ‘Gym’ is voorzien van een prachtige leren tegelvloer.

We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen in leer. Met soms wel heel verrassende resultaten.

Je zou er zo willen wonen.

Het interieur in ons statige oude pand met zijn prachtige hoge plafonds en onverwachte doorkijkjes, is een bijzondere mix van leer en verrassende materialen, expositie en actie, van wat we kunnen maar ook wat we willen. Maar ook van creativiteit en ruimte voor ontwikkeling en samenwerking… Van ambacht tot trots resultaat!

Een prachtig voorbeeld is te zien wanneer we de wenteltrap, uiteraard met leer bekleed, bestijgen en ons begeven naar de badkamer waar we oog in oog staan met een met leer bekleed bad en dito waskommen. Een uitzonderlijk fraaie toepassing van leer in de badkamer.

Bakermat van innovatie en ontwikkeling.

Sinds het betrekken van het pand in Waalwijk hebben we de beschikking over een geweldig eigen atelier. Het is gelegen op de bovenste verdieping. Met een uitzicht over de daken van Waalwijk geniet je daar van de prachtige lichtinval.

ALPHENBERG FLAGSHIP STORE

Bezoek op afspraak

Grotestraat 180
5141 HD Waalwijk
+31 [0] 73 747 0085
info@alphenberg.com