Medische kliniek Polen

Een unieke match van materialen en de manier waarop ze zijn toegepast zorgen voor een perfecte balans in het interieur.

In 2019 hebben we in samenwerking met onze partner in Polen een prachtig project mogen realiseren.

De opdrachtgever wilde voor zijn medische kliniek een heldere, strakke maar niet te kille sfeer waarin comfort, rust en harmonie de kernwoorden waren.

Bij binnenkomst zien we een met leer beklede balie die in kleur volledig in harmonie is met het hout dat in dezelfde ruimte voor de deuren en omlijstingen wordt gebruikt. Het leer waarvoor de architect bij ons heeft gekozen is VERTIGO in de kleur ‘Sand’. Het leer is in dit geval niet op panelen bevestigd maar direct op de balie-wand verlijmd. Zo worden de strakke rechte vormen van het meubel extra geaccentueerd.

VERTIGO leeft!

Vertigo voldoet precies aan de sfeer die de architect voor ogen had: het is een tikje stoer, heeft een doorleefde uitstraling met veel structuur en kleurschakeringen.
En juist die eigenschappen maken de balans met het hout zo prachtig.
Voor de op maat gemaakte bankjes is voor dezelfde leersoort gekozen. Zo ook voor de verticale banen tegen de wand. Hier is zacht materiaal omkleed met Vertigo Sand zodat de halfronde elementen tevens als een soort rugkussen functioneren zodat het ‘familie’ wordt van de met verticale houten stroken beklede wand achter de balie.

Harmonie door het gebruik van hetzelfde leer maar op verschillende manieren toegepast.

INFO project:

opdrachtgever: particulier medische kliniek
realisatie: In samenwerking met Alphenberg Poland
ontwerp: KAZA Interior Design

Collectie: VERTIGO

Meer weten over de kleuren en mogelijkheden van de leersoort VERTIGO?

Kijk dan bij onze collectie >>