Keukens
& Kasten

HET RECEPT VOOR EEN SMAAKVOLLE TOEPASSING IN JE INTERIEUR

Wanneer je kiest voor leer in je interieur, of dat nou om een vloer of wand gaat, dan kies je voor een luxe afwerking met een persoonlijke uitstraling. Want leer heeft immers een lekker eigenwijs karakter. Maar bij het ontwerpen van een kast of keuken denk je niet gauw aan het gebruik van leer. En toch laat het zich uitstekend verwerken als afwerking voor (kast)deuren, tafelbladen en als inlay in meubels. Denk daarbij aan de fronten van bijvoorbeeld je keukenkasten, of de bar in je keuken, de deuren van je kledingkast of een hoofdbord achter je bed…

Leer in je interieur geeft je huis een eigen sfeer!

Exclusieve toepassingen in leer

Creativiteit staat hoog in ons vaandel. Voor Alphenberg is het de uitdaging om samen met designers, architecten of interieurspecialisten tot een optimaal ontwerp te komen waarin vorm, kleur en materiaalkeuze bepalend zijn. De persoonlijke uitstraling en wensen van de opdrachtgever zijn daarbij het belangrijkste uitgangspunt.

Dat leer een verbindende factor kan zijn in je interieur design bewijst dit wonderschone voorbeeld van rijkdom en elegantie

Een mooi voorbeeld is de wens van een van onze opdrachtgevers die graag de halfopen keuken qua sfeer wilden betrekken bij de aangrenzende woonkamer. Beide ruimtes zijn gescheiden door een roomdivider waarin een tweezijdige haard verwerkt is. Zowel de kastdeuren, de roomdivider als de panelen van het ‘keuken-machinepark’ werden bekleed met het leer dat ook weer in de woonkamer terugkomt op de wanden.

Perfectie tot op de naad!

Details zijn voor Alphenberg net zo belangrijk als het grotere geheel. De afwerking met een sierstiknaad is daar een prachtig voorbeeld van!

Laat je inspireren door nieuwe ideeën

Durf te fantaseren… Over de niet zo voor de hand liggende maar zeer smaakvolle en unieke materialen voor uw keukenontwerp. Wanneer u overweegt uw keuken te vernieuwen of een geheel nieuwe keuken wenst. Geniet van de foto’s en als u vragen heeft of als u een professioneel consult wilt met een van onze specialisten? Neem contact op.

Welk leer is geschikt

Niet elke soort leer is geschikt voor een keuken. Als u meer wilt weten over uw opties, neem dan een kijkje in onze collectie, daar wordt duidelijk aangegeven welke soorten leer geschikt zijn voor een specifieke toepassing.