Wand- en schouw
bekleding

WANDEN EN SCHOUWEN BEKLEED MET LEER

Een wand bekleed met leer is bij uitstek de eye-catcher in het interieur. De uitstraling geeft altijd een gevoel van luxe. Er zijn veel verschillende manieren waarop we leer op een wand kunnen bevestigen. Het grote verschil zit hem in de keus van het leer. Voor de dikkere leersoorten kan dat ‘koud’ op de muur. Voor zachtere en meer soepele varianten gebeurt dat dmv omspannen tegels. Beiden hebben hun eigen karakter.

Leren wandbekleding geeft je interieur een persoonlijk karakter!

Patronen

Niet alleen de keus voor leersoort en kleur is bepalend maar zeker ook de manier waarop het patroon wordt gemonteerd. Dat kan op de klassieke manier in steens- of wildverband. Maar er is zoveel meer mogelijk. Denk aan rechthoeken of vierkanten, in ‘reliëf verspringende tegels’ of gevlochten patronen, of in meer speelse vormen zoals optische kubussen of hexagons.

Design van luxe wandbekleding in leer

Voor Alphenberg is het altijd weer een uitdaging om samen met designers en architecten tot een optimaal ontwerp te komen. Zowel kleur als collectie zijn uiteraard bepalend maar de persoonlijke wens van de opdrachtgever blijft altijd het belangrijkste uitgangspunt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak in onze Flagship Store in Waalwijk.

Welk leer is geschikt

Daar kunnen we een sterk en duidelijk antwoord op geven. Elke leersoort uit onze collectie is geschikt voor wanden. We hebben een bijna eindeloos kleurenpallet. Alleen al de Suède collectie telt 120 kleuren. Verdwaal in de rijke collectiecatalogus en laat je verbeelding spreken. En kom je er niet uit? Vraag een staal aan. Dan kun je niet alleen de textuur zien, de kleur testen maar het materiaal ook daadwerkelijk voelen.