Vloerkleden

Een leren vloerkleed is een prachtige aanvulling op bijvoorbeeld een harde ondergrond van natuursteen, beton of hout. Een vloerkleed van leer heeft behalve de unieke en stoere uitstraling ook nog eens het voordeel dat het geen stof opneemt, isolerend en sterk geluiddempend werkt en in vele maten, patronen en kleuren leverbaar is.

Onze vloerkleden zijn aan de onderkant afgewerkt met een extra geluiddempende laag die tevens zorgt dat het kleed niet gaat schuiven.

Vorm en maat, kleur en huid… Eindeloos veel mogelijkheden

Welke leersoorten zijn geschikt?

Het leer dat wij gebruiken voor vloerkleden is meestal gelijk aan wat wij ook bij vloeren gebruiken. De collecties Tundra en Boxer zijn bij uitstek geschikt. Tundra is afkomstig van de dikste stukken van de huid. Daardoor is het zwaarder en steviger dan de meeste andere leersoorten. Het heeft een stoere en matte uitstraling en is tot op zekere hoogte zelf herstellend wanneer het gaat om krasjes of gebruikssporen. Maar dat is tevens de reden dat dit leer alleen maar aan karakter wint naarmate het ouder en dus meer gebruikt wordt.

De collectie Boxer is ook zeer geschikt. De uitstraling van Boxer is ook stoer maar toch net iets chiquer dan Tundra.  Het heeft veel kleurschakeringen wat zorgt voor een heel afwisselende en karaktervolle werking.

De vorm & de patronen

Doordat we in ieder gewenst patroon de leren delen aan elkaar kunnen zetten is het ook mogelijk de uiteindelijke vorm van het kleed te bepalen. Dat kan rechthoekig of rond zijn, vierkant of een zelfgekozen vorm, met rechte of ronde hoeken, in één kleur of juist meerkleurig. Zelfs het leer met een structuurprint van Cobra, Kaiman of Ray is mogelijk. Om precies te weten wat er allemaal mogelijk is raden wij je aan contact met ons op te nemen.

Welk leer is geschikt

We hadden het al over welk leer geschikt is voor een vloerkleed. Als je de verschillende leersoorten wilt zien, raden wij je aan om eens een kijkje te nemen in onze collectie!