Akoestiek

LEER & AKOESTIEK: A MATCH MADE IN HEAVEN

Akoestische toepassingen hebben als belangrijkste functie het geluid te absorberen. Het gedrag van trillingen en geluid is complex. Naast het behalen van het gewenste resultaat op het gebied van geluid is het natuurlijk een geweldige uitdaging om de akoestische elementen ook nog eens tot een ware eye-catcher te kunnen maken. Leer lijkt ervoor te zijn gemaakt om akoestiek ook mooi te maken.

Oogstrelende akoestische oplossingen!

Alphenberg & akoestiek

Dat leer verzachtend en brandvertragend werkt weet Alphenberg maar al te goed na meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van leer toepassingen in het interieur. Het ontwikkelen en ontwerpen van akoestische wanden die voldoen aan de gevraagde waardes is een vak apart. Wij zijn gestart met het inrichten van het NACH (New Amsterdam Court House) in 2019. Sinds die tijd heeft de ontwikkeling van oogstrelende akoestische toepassingen velen harten gestolen.

Wat bedoelen we met akoestiek?

Akoestiek is de manier waarop geluid in een vertrek te horen is. Ervaar je galm? Of kun je elkaar juist goed verstaan? Elke kamer heeft zijn eigen akoestiek. Wanneer er veel geluidsreflectie is, duurt het even voordat het geluid wegsterft. Het wordt nagalm genoemd en het kan worden berekend en gemeten. Het verschil en het comfort merk je wanneer je kiest voor onze akoestische oplossingen.

Welk leer is geschikt

Er zijn veel leersoorten waaruit je kunt kiezen. De drager, niet onbelangrijk, is altijd vilt. Gemaakt van gerecyclede petfles. Wij hebben bij iedere kleur leer een passende kleur ondergrond. Maar het beste kun je even kijken bij onze collectie en welke mogelijkheden er allemaal zijn.