Showroom

ontdek meer

ALPHENBERG BESTAAT AL MEER DAN 15 JAAR

En met succes! Niet alleen zakelijk maar ook qua werkomgeving. Wij groeien gestaag en er is weinig verloop in ons team. Dat verbaast ons niet, want Alphenberg is een dynamisch bedrijf waar altijd kansen zijn. Wij werken als team aan grote maar ook aan kleine projecten, wij ontwikkelen en bedenken steeds weer nieuwe mogelijkheden waarbij leer de hoofdrol speelt. Denk daarbij aan een mooie villa met wanden of vloeren bekleed met leer maar ook aan bedrijven waar we, bijvoorbeeld, akoestische wanden plaatsen. Uiteraard afgewerkt met… leer! Alphenberg is een echte wereldspeler, wij werken in meer dan 40 landen!

MEESTERSCHAP, CREATIVITEIT & DUURZAAMHEID

Meesterschap is het eerste woord van de pay-off van Alphenberg. En dat is niet voor niets zo. We zien leerverwerking als een puur ambacht, een vak waar traditie en vakkennis nauw verbonden zijn met het verleden en waar veel kansen liggen in de toekomst. Meesterschap is misschien wel de beste omschrijving voor wat wij doen op het gebied van leerverwerking. In de wereld van toepassingen in high-end-interior design maar ook in de ontwikkeling van wat er nog meer mogelijk is op dit gebied. Want meesterschap is ook een basis voor creativiteit. En dat we zo duurzaam mogelijk willen werken is voor ons een vanzelfsprekendheid.

Geheel natuurlijk

Leer begint natuurlijk allemaal bij een 100% natuur- product: de huid. Het hele verwerkingsproces van huid tot hoogwaardig leer gebeurt onder ons toeziend oog. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de voorbewerking en het snijden tot het juiste formaat, het kleuren en de afwerking van de bovenlaag. Het geeft ons de mogelijkheid het leer zo te maken dat de exclusieve kenmerken als nerven, nuances en textuur optimaal worden benut. En dat zorgt er weer voor dat ieder stuk leer zijn eigen karakter kan laten zien. Want als we ergens het woord uniek mogen gebruiken, dan geldt dat wel voor leer. Een natuurproduct waarvan letterlijk niet één stuk hetzelfde is.

Leer is ook duurzaam, want al klinkt dat wat minderwaardig, leer kun je zien als een restproduct. ‘Minderwaardig’ wordt door onze vakkennis omgezet naar ‘hoogwaardig’. En dat het bewerkingsproces op een zo duurzaam mogelijke manier gaat is voor ons een logische keus. Zo hebben wij bijvoorbeeld met alle betrokken partijen een ZERO LABEL in het leven geroepen. Een label dat alleen door ons wordt toegekend wanneer het product voldoet aan de hoogste en meest actuele normen van duurzaamheid. Dat kan zijn voor de manier waarop we het leer maken, hoe het tot stand gekomen is maar ook op hoe we bijvoorbeeld met het leer en snijresten omgaan.

“Leer komt pas echt tot zijn recht wanneer het perfect wordt geplaatst”

MEESTERSCHAP IN MONTAGE

Dat leer een rijke basis is voor je interieur hoeven we inmiddels niet meer uit te leggen, net zomin als de kwaliteit en de exclusiviteit van onze producten. Maar waar we apetrots op zijn is de hoge kwaliteit van ons team. De mensen die het leer daadwerkelijk tot leven brengen in je interieur. Dat kan variëren van een kleine wand in een toilet tot een gigantisch en ingenieus ontwerp. Voor elk project geldt: Leer komt pas echt pas tot zijn recht wanneer het perfect wordt geplaatst.

LEER EN AKOESTIEK: EEN ONVERWACHTE MAAR UNIEKE COMBINATIE

Akoestische toepassingen hebben als belangrijkste functie het geluid te absorberen en zo galm te verminderen. Naast de gewenste werking is het natuurlijk een geweldige uitdaging om de akoestische elementen ook nog eens tot een ware eye-catcher te kunnen maken. Alphenberg startte met het ontwikkelen van akoestische panelen op aanvraag van een architect. Nu, enkele jaren en veel, heel veel ervaring rijker, hebben we niet alleen de technische kant van deze complexe geluidbeheersing onder de knie maar weten we als geen ander hoe we akoestiek oogstrelend en toonaangevend kunnen maken in iedere omgeving. Leer lijkt ervoor te zijn gemaakt om akoestiek niet alleen functioneel maar ook heel mooi te maken. En dat hebben wij bij Alphenberg goed begrepen.

ervaar ons vakmanschap