Theather met akoestische leeroplossing

De akoestische wanden van theater ‘t Spant in Bussum zijn het perfecte resultaat van de samenwerking tussen designer en Alphenberg ontwerp studio. Ontwerpstudio Kabaz kwam met een prachtig voorstel… Slechts een aantal schetsvoorstellen waren genoeg voor onze studio om slagvaardig aan de gang te gaan.

Theater ‘T Spant in Bussum, wie kent het niet. Al is het alleen al van horen zeggen. Voor dit theater, dat de corona tijd overigens geweldig heeft overleefd, was de vraag gekomen om de wanden qua akoestiek zowel als optische beleving, een boost te geven. Ontwerpstudio Kabaz kwam met een prachtig voorstel op basis van de ervaring met Alphenberg. Slechts een aantal schetsvoorstellen waren genoeg voor onze studio om slagvaardig aan de gang te gaan.

“Slechts een aantal schetsvoorstellen waren genoeg.”

Er werden een aantal proeven gedaan, zoals gebruikelijk en er werd een miniatuur-opstelling gemaakt waarin de uitgewerkte ontwerpen op schaal zichtbaar waren. Hier is duidelijk te zien hoe een ontwerp, als uitgangspunt, heeft gediend maar waar de functie ook zeker een steentje aan het uiteindelijke resultaat heeft bijgedragen. Dat alles in goed overleg en in samenwerking met de ontwerp-studio van Alphenberg.

Theater ’t Spant! was in 1969 het eerste theater in Bussum

Het werd gebouwd om onderdak te bieden aan de plaatselijke muziek-, toneel- en operetteverenigingen. De eerste professionele voorstellingen werden in de jaren zeventig naar ‘t Spant gehaald. Het theater beschikt over twee grote theaterzalen, genaamd podium 1 en 2. De grote theaterzaal van ‘T Spant telt bijna 800 stoelen. Podium 1 beschikt over een zaal en een balkon. Door het plaatsen van een tribune op het toneel kan de capaciteit vergroot worden tot 1250 personen.

Producten die in dit project gebruikt zijn